Per vieną iš šių incidentų Gaziantepo provincijoje susidūrė sunkvežimis ir greitosios pagalbos automobilis, žuvo 15 žmonių ir dar 31 buvo sužeistas, pranešė vietos pareigūnai. Anksčiau buvo skelbta apie 16 žmonių žūtį.

Gaziantepo provincijos gubernatorius Davutas Gulas nurodė, kad į avariją tarp Gaziantepo ir Nizipo „pateko autobusas, greitosios pagalbos komanda ir greitosios pagalbos automobilis“.

Naujienų agentūra DHA pranešė, kad keleivius vežęs autobusas įsirėžė į greitosios pagalbos automobilį, ugniagesių sunkvežimį ir transporto priemone, kuria į kiek anksčiau įvykusios avarijos vietą buvo atvažiavę žurnalistai.

Vietos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad žuvo trys paramedikai, trys ugniagesiai ir du žurnalistai, dirbę naujienų agentūroje „Ilhas“.

DHA nuotraukose matyti nuplėšta greitosios pagalbos automobilio galinė dalis ir aplink jį išsimėčiusios metalo nuolaužos, taip pat apgadintas autobusas.

Karo policijos pareigūnai šiuo metu apklausia autobuso vairuotoją, aiškindamiesi įvykio aplinkybes, nurodė DHA.

Pradėti tyrimai

Prokurorai taip pat tiria antrą eismo įvykį panašiomis aplinkybėmis, įvykusį keliomis valandomis anksčiau ir maždaug už 250 km nuo minėtos nelaimės Gaziantepe.

Deriko mieste Mardino provincijoje mažiausiai 19 žmonių žuvo ir dar beveik 30 buvo sužeisti sunkvežimiui įsirėžus į pėsčiuosius, kurie irgi buvo susirinkę anksčiau įvykusios avarijos vietoje, per „Twitter“ parašė sveikatos apsaugos ministras Fahrettinas Koca.

Nelaimė Derike „įvyko sugedus vilkiko stabdžiams – jis įsirėžė į minią“, rašė F. Koca. Dar 26 žmonės buvo sužeisti, iš jų šeši – sunkiai, pridūrė jis.

Turkijos žiniasklaida paskelbė vaizdo įrašų, kuriuos matyti, kaip vairuotojas nebesuvaldo sunkvežimio, ir šis nulekia link stovinčių transporto priemonių ir pėsčiųjų, bandžiusių pabėgti.

Valstybinė Anatolijos naujienų agentūra pranešė, kad avarija, kurioje dalyvavo trys transporto priemonės, įvyko ankstesnio eismo įvykio vietoje. Sunkvežimis įsirėžė į žmones, tarp kurių buvo gelbėjimo tarnybų darbuotojų.

Teisingumo ministras Bekiras Bozdagas per „Twitter“ paskelbė, kad dėl šių eismo įvykių pradėti du tyrimai.

„Mobilizuoti visi ištekliai“, – pridūrė jis ir pareiškė užuojautą aukų artimiesiems.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją