Pareigūnai atliko reidą dirbtuvėje Izmiro mieste, kur rado netinkamai pagamintų gelbėjimosi liemenių - į jų vidų buvo pridėta pakavimo medžiagos, o ne plūduriavimo priemonių. Jas gamino keturi darbininkai, tarp kurių buvo dvi jaunos sirės.

Daugiau nei milijonas pabėgėlių pernai kirto Viduržemio jūrą. Dauguma jų iš Turkijos vyko į Graikiją. Pabėgėliai dažniausiai įsigyja gelbėjimosi liemenes, tikėdamiesi, kad jos jiems padės išgyventi per kelionę valtimi.

Anot BBC korespondento, tinkamai pagaminta liemenė kainuoja iki 130 eurų, tačiau dauguma prieglobsčio prašytojų bando jūrą perplaukti pigiomis ir prastai pagamintomis liemenėmis, kainuojančiomis vos 13 eurų ir nesuteikiančiomis jokios apsaugos.

Turkijos naujienų agentūra „Dogan“ pranešė, kad per reidą dirbtuvėse pareigūnai konfiskavo 1 263 gelbėjimosi liemenes, kurios neatitiko saugumo standartų.

Tai įvyko praėjus dienai, kai Turkijos pakrantėse buvo rasti 34 pabėgėlių kūnai. Jų laivai apvirto jūroje pakeliui į Graikijos Lesbo salą. Dauguma jų vilkėjo gelbėjimosi liemenes, tačiau iš jų, akivaizdu, nebuvo jokios naudos.

Jungtinių Tautų duomenimis, 2015 metais žuvo arba yra laikomas dingusiu 3 771 migrantas, bandęs patekti į Europą.