„Atliekant tyrimą dėl provokuojančių įrašų socialinėje žiniasklaidoje buvo sulaikyti septyni užsienio piliečiai ... ir bus pradėtos deportacijos procedūros“, – trečiadienį vakare pranešė Turkijos migracijos tarnyba.

Vietos žiniasklaida teigė, kad užsieniečiai yra Sirijos piliečiai. Kol kas nebuvo aišku, kada jie bus išsiųsti.

Spalio 17 dieną Stambule nufilmuotame vaizdo įraše vietos gyventojai priekaištauja jaunai sirei, kad ji gyvena prašmatniai, o turkai stengiasi sudurti galą su galu.

„Jūs gyvenate geriau už mus. Aš negaliu valgyti bananų, o jūs perkate turguose kilogramus bananų“, – sakė turkas sirei merginai, kuri aiškino, kad pabėgo nuo karo ir neturi kur eiti.

Tuomet dar viena turkė pradėjo kaltinti sirus, kad jie mėgaujasi gyvenimu Turkijoje, užuot grįžę į Siriją kovoti.

Vėliau socialinėje žiniasklaidoje pasirodė keli įrašai, kuriuose, kaip manoma, sirai valgo bananus ir šaiposi iš to pokalbio gatvėje.

Ginčas dėl bananų parodė, kad Turkijoje augantis nepasitenkinimas migrantais susijęs ir su ekonominiais sunkumais.

Turkijoje gyvena daugiau kaip 4 mln. pabėgėlių, iš jų 3,6 mln. – sirai.

Rugpjūtį šimtai vietos gyventojų užpuolė sirų namus ir verslus sostinėje Ankaroje po to, kai per muštynes, kaip įtariama, su sirais buvo peiliu subadytas ir mirė turkų jaunuolis.

Nuotaikos prieš migrantus ypač sustiprėjo vasarą, kai padaugėjo afganų bandymų kirsti Turkiją.

Turkija jau pastatė 1 000 km ilgio sieną ir stato dar 300 km ilgio tvorą, siekdama atremti migrantų antplūdį prie rytinių šalies sienų, šią savaitę pranešė valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)