2015 metų spalio 10 dieną su grupuote „Islamo valstybė“ (IS) siejamiems mirtininkams susisprogdinus prokurdiškų taikos aktyvistų, norėjusių šalia pagrindinės Ankaros traukinių stoties surengti mitingą, minioje, žuvo 103 žmonės. Dar 500 buvo sužeisti, kai kurie jų vis dar gydomi.

Pirmadienį susirinkusi daugiau kaip 150 aktyvistų minia skandavo „Valstybė – žudikė!“, o policijos ir sunkvežimių su įmontuotomis vandens patrankomis užtvara neleido jiems patekti į vietą, kurioje 2015 metais buvo įvykdytas išpuolis, pranešė AFP korespondentas.

Šimtus plakatais ir vėliavomis nešinų žmonių taip pat stabdė ir maždaug 20 policininkų grupė. Ji prieš aktyvistus panaudojo ašarines dujas ir plastikines kulkas. Kaip pranešama, kai kurie aktyvistai mėtė butelius ir akmenis.

Visgi demonstrantai teigė, kad aukų artimiesiems buvo leista patekti į mirtininkų išpuolio vietą dar prieš prasidedant minėjimui.

Aukų artimieji kritikuoja Turkijos valdžią dėl lėtai vykdomo tyrimo ir dėl to, kad dėl šio įvykio niekas iki šiol dar nebuvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Minimas išpuolis buvo įvykdytas Turkijoje tvyrant didelei socialinei įtampai dėl vyriausybės vykdomos kovos su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK) ir jos rėmėjais.