Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ir vyriausybė HDP kaltina saitais su Kurdistano darbininkų partijos (PKK) sukarinta grupuote. Dėl šios priežasties persekiojama nemaža dalis HDP narių ir lyderių. Partija neigia ryšius su PKK neigia.

Dijarbakyre – didžiausiame kurdų apgyvendintos pietryčių dalies mieste – dviejų apylinkių merų pareigoms eiti Vidaus reikalų ministerija paskyrė vietos gubernatorius. Taip pat nušalinti du regionų Tundželio ir Šyrnako provincijose merai.

Daugumą Pietryčių Turkijos miestų valdo būtent HDP partijos atstovai. Du anksčiau HDP partijai kartu vadovavę lyderiai šiuo metu yra įkalinti. 2016 metais jie buvo suimti, pareiškus kaltinimus terorizmu. Keletas kitų svarbių partijos narių apkaltinti terorizmo rėmimu – ryšiais su PKK.

Spalio 9 d. Turkija Šiaurės Sirijoje surengė prieš Sirijos kurdų apsaugos dalinius (YPG) nukreiptą puolimą. Juos Ankara taip pat kaltina esant susijus su PKK. HDP yra vienintelė parlamente veikianti partija, pasisakiusi prieš Turkijos operaciją Sirijoje.