Anot Turkijos ministro pirmininko Binalio Yildirimo, balsavimas dėl armėnų žudynių rezoliucijos "prilygs tikram draugystės tarp dviejų tautų išbandymui".

"Kai kurios tautos, kurias laikome draugais, susidūrusios su problemomis savo vidaus politikoje, bando nukreipti dėmesį nuo tų problemų. Ši rezoliucija viso to pavyzdys", - Turkijos teisingumo ir plėtros partijos (AKP) susitikimo metu sakė ministras pirmininkas.

Tačiau B. Yildirimas nepateikė Vokietijai politinio ar ekonominio keršto grasinimų, tik pridūrė: "Vokietijoje gyvena 3,5 mln. turkų ir aktyviai prisideda prie šalies ekonomikos".

Armėnija jau seniai siekė tarptautinio genocido pripažinimo, tačiau Ankara atsisako naudoti šį terminą apibūdinant Pirmojo pasaulinio karo laikotarpio žudynes. Šalis teigia, kad tai bendra tragedija, nes žuvo vienodas turkų ir armėnų skaičius.

Balsavimas vyks tuo metu, kai Vokietija ir kitos Europos Sąjungos (ES) šalys reikalauja Turkijos padėti susidoroti su rekordišku migrantų antplūdžiu, net ir stiprėjant įtampai tarp abiejų šalių dėl žmogaus teisių pažeidimų Turkijoje ir kitų su demokratija susijusių klausimų.