Ankaros prokuroro biuras įvardijo savižudį kaip Yunusą Emre Alagoz. Valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“ pranešė, kad vis dar bandoma nustatyti antrojo savižudžio tapatybę.

Skelbiama, kad J. E. Alagoso brolis Seyhas Abdurrahmanas Alagoz liepą įsimaišė į prokurdiškų studentų minią Suručo mieste netoli Sirijos sienos ir susisprogdino, kartu su savimi nusinešdamas 33 žmonių gyvybes. Manoma, kad abu broliai buvo susiję su „Islamo valstybe“.

Turkijos premjeras Ahmetas Davutoglu televizijai „AHaber“ pirmadienį nurodė, kad pareigūnai patvirtino vieno iš savižudžių tapatybę. Be to, pasak ministro pirmininko, policija iš viso sulaikė 15 su incidentu susijusių asmenų, iš jų keturi buvo areštuoti.

Du savižudžiai prieš dvi savaites surengė mirtiną išpuolį per taikos eitynes Ankaroje, kurioms vadovavo kairiosios pakraipos ir prokurdiškieji aktyvistai. Per nelaimę žuvo 102 žmonės, dar keli šimtai buvo sužeisti.

Po sprogimų, įvykusių netoli Ankaros traukinių stoties, šalyje kilo protestai. Turkijos prezidento Recepas Tayyipas Erdoganas ir šalies vyriausybės kritikai teigia, kad nelaimę lėmė milžiniškos žvalgybos nesėkmės.