„Jei jie žengs tokį žingsnį, jie negalės rasti vietos, kur pabėgti“, – pridūrė Turkijos ministras, omenyje turėdamas Kh. Haftaro pajėgas.

NATO narė Turkija yra pagrindinė užsienio šalis, remianti Tripolyje įsikūrusią Libijos tarptautiniu mastu pripažintą Nacionalinio susitarimo vyriausybę (GNA).

Libijoje, nugrimzdusioje į chaosą 2011 metais, kai buvo nužudytas diktatorius Moameras Kadhafis, veikia dvi konkuruojančios vyriausybės.

Sostinėje Tripolyje yra įsikūrusi JT pripažįstama Nacionalinio susitarimo vyriausybė, o Libijos rytuose veikia priešiška vyriausybė, kurią remia generolas Khalifa Haftaras ir jo vadovaujama Libijos nacionalinė armija (LNA).

Vos prieš tris dienas Kh. Haftaras pareiškė, kad jo pajėgos „pasiruoš išvaryti okupantą tikėjimu, valia ir ginklais“, turėdamas omenyje Turkijos karius, padedančius GNA.

Ketvirtadienį per Nepriklausomybės dienos iškilmes jis paragino savo kovotojus išvyti GNA remiančias Turkijos pajėgas.

„Nebus jokios taikos, kol mūsų žemėje bus kolonizatorius“, – šimtams karių sakė Kh. Haftaras.

GNA ir LNA, kurią remia Prancūzija, Rusija, Egiptas ir Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE), spalį pasirašė paliaubų susitarimą. JT ragina vesti politinį dialogą ir kitais metais surengti rinkimus.