Vienos iš Libijoje kariaujančių pusių lyderis K. Haftaras Rusijos ir Turkijos tarpininkaujamas derybas paliko nepasirašęs dokumento, kuriuo siekta įtvirtinti sekmadienį Libijoje paskelbtą ugnies nutraukimą.
„Dar per anksti sakyti, kad paliaubos žlugo“, – per spaudos konferenciją Ankaroje sakė Turkijos gynybos ministras Hulusis Akaras.

Jis teigė, kad sekmadienį Berlyne vyksiančioje konferencijoje Libijos konflikto klausimu Turkija remsianti „paliaubas, taiką ir politinio sprendimo (paieškas)“.

Vokietija abi kariaujančias Libijos puses pasikvietė į susitikimą, kuriame dalyvaus 11 valstybių ir kelios tarptautinės organizacijos.

Turkija remia Jungtinių Tautų (JT) pripažįstamą, Tripolyje įsikūrusią Nacionalinio susitarimo vyriausybę (GNA), prieš kurią nuo balandžio mėnesio išpuolius rengia generolo K. Haftaro pajėgos. Turkija Tripolio vyriausybei pagelbėti dislokavo karių, tačiau Ankara teigė nedalyvausianti susirėmimuose – tik teiksianti patarimus ir apmokysianti kariškius.

Ankara taip pat nenurodė, kiek karių bus dislokuota, bet teigė, kad jų skaičius Libijoje priklausys nuo GNA vyriausybės poreikių.