„Kaltinti mūsų prezidentą antisemitizmu nelogiška ir neteisinga... Tai melas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė R. T. Erdohano valdančiosios partijos AK atstovas Omeras Celikas.

JAV valstybės departamentas antradienį griežtai kritikavo R. T. Erdoganą dėl „antisemitinių komentarų“.

„Jungtinės Valstijos griežtai smerkia prezidento Erdogano pastarojo meto antisemitinius komentarus dėl žydų ir laiko šiuos [komentarus] peiktinais“, – sakoma Valstybės departamento atstovo Nedo Price'o pareiškime.

„Raginame prezidentą Erdoganą ir kitus turkų lyderius susilaikyti nuo kurstytojiškų pastabų, galinčių paskatinti tolesnį smurtą“, – sakoma jame.

R. T. Erdoganas, kuris per visus 18 savo valdymo metų rėmė palestiniečių siekius, Izraelį kritikuoja nuo pat smurto Gazos Ruože pradžios.

„Jie yra žudikai – tokie, kad žudo penkerių ar šešerių metų vaikus... Jie būna patenkinti tik tada, kai čiulpia jų kraują“, – pareiškė R. T. Erdoganas.

Jis kaltina Izraelį „terorizmu“ palestiniečių atžvilgiu ir neseniai pasakė: „Tai jiems būdinga.“

Jis taip pat užsipuolė JAV prezidentą Joe Bideną už jo diplomatinę paramą Izraeliui ir sakė, kad JAV lyderio „rankos kruvinos“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)