„Jis ketino kalbėti apie nežinomybę, susijusią su specialiąja karine operacija, su Gynybos ministerija, kiek iš tiesų žuvusiųjų mūsų kariuomenėje. Žodžiu, visą košmarą. Padėjėjai ruošė jo atvykimą“, – pasakojo vienas leidinio pašnekovas.

Kaip teigia „The Moscow Times“ šaltiniai, J. Prigožinas manė, kad tokiu būdu jam pavyks atkreipti Rusijos prezidento Vladimiro Putino, su kuriuo jis negalėjo susitikti, dėmesį ir sulaukti jo paramos nesutarimuose su gynybos ministru Sergejumi Šoigu ir Generalinio štabo vadovu Sergejumi Gerasimovu.

J. Prigožino pažįstamo teigimu, jo aplinkoje tikrai svarstė galimybę, kad jis ateis, lydimas oro ir kosmoso pajėgų vyriausiojo vado generolo Sergejaus Surovkino, kuris po „Wagner“ maišto prarado postą ir pateko į nemalonę.

Pavasarį J. Prigožinas kreipėsi Dūmos pirmininką Viačeslavą Volodiną, prašydamas leidimo kreiptis į parlamentą, tačiau sulaukė neigiamo atsakymo, todėl „Wagner“ vadovas norėjo pateki į Apskritojo stalo posėdį, padedamas savo šalininkų partijoje „Teisinga Rusija“, pasakojo leidiniui šaltinis partijoje.

Kaip tikėjosi J. Prigožinas, griežtos Dūmoje nuskambėjusios kritikos filmuoti kadrai būtų paskatinę V. Putino padėjėjus pranešti jam apie tai, kas įvyko.

„Viskas buvo rengiama slapta nuo Dūmos ir nuo partijos vadovybės“, – teigė šaltinis partijoje. J. Prigožinas turėjo slapta atvykti į Dūmą, gavęs vieno parlamentaro kvietimą.

Į Apskritojo stalo posėdį turėjo ateiti operatoriai ir žurnalistai iš J. Prigožino žiniasklaidos bendrovės „Patriot“. Jie turėjo parengti publikacijas, tiesa, planuota jas paviešinti ne tą dieną, o kiek vėliau. „Turėjo kilti grandiozinis skandalas“, – remdamasis šaltiniu, rašo „The Moscow Times“.

Tačiau birželio 22 d., likus dienai iki planuoto pasisakymo, leidinio pašnekovai esą sužinojo, kad J. Prigožinas, nepaaiškinęs priežasties, nebesutiko dalyvauti renginyje.

„Wagner“ maištas prasidėjo birželio 23-iosios vakare ir truko parą, po to J. Prigožinas pareiškė davęs įsakymą nutraukti maištą ir susitaręs perkelti „Wagner“ į Baltarusiją. Praėjus dviem mėnesiams lėktuvas, kuriuo skrido J. Prigožinas, pateko į katastrofą. Avarijos priežastys iki šiol neišaiškintos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją