Minioje, kuri buvo didelė net ir prie karališkų renginių pripratusiam Vindzorui, vyravo šventinė atmosfera. Daugelis karalienės pasirodymo laukė kelias valandas.

Pasirodžius automobiliam su karalienės ženklais per minią nuvilnijo šurmulys, tačiau pamatę, kad mašina yra tuščia, žmonės ėmė juoktis.

Laukdami karalienės gerbėjai galėjo pasimėgauti šventiniu paradu, kuriame žygiavo pučiamųjų orkestrai, važiavo specialiai papuošti autobusai. Pagaliau pasirodžiusi žaliu kostiumėliu vilkinti Elžbieta (Elizabeth) II šypsojosi ir mojo susirinkusiems.

Visoje šalyje pirmadienį vyko šventiniai renginiai ir paradai, kuriuose britai šventė karalienės jubiliejų. Pirmadienį oficiali švenčių programa pasieks kulminaciją Bakingemo rūmuose įvykus popkoncertui, kurio kartu su Elžbieta (Elizabeth) II galės klausytis 12 tūkst. laimingųjų.

Koncerte dalyvaus tokie muzikantai, kaip buvęs "The Beatles" narys Polas Makartnis (Paul McCartney), dainininkas Rikis Martinas (Ricky Martin) ir soulžvaigždė Areta Franklin (Aretha Franklin). Sekmadienį Bakingemo rūmai buvo trumpam evakuoti - gaisras nutraukė pasiruošimus koncertui ir repeticijas.