Gegužės 1-osios eisena Maskvoje prasidėjo nuo Raudonosios aikštės. Renginio dalyviai neša Rusijos, Maskvos, vienos iš organizatorių, partijos „Vieningoji Rusija“, vėliavas, taip pat įvairių Rusijos, Maskvos ir Pamaskvio profsąjungų simboliką.

Eisenoje dalyvauja daugybė studentų ir įvairių profesijų atstovų. Daugelis jų laiko transparantus su savo organizacijos pavadinimu ar balionus. Sostinės policija praneša, kad renginyje dalyvauja iki 140 tūkstančių žmonių.

Maskvos gyventojus su Gegužės 1-ąja pasveikino meras Sergejus Sobianinas, pareiškęs, kad, „nepaisant nelabai gero oro ir kalbų apie krizę, žmonių nuotaika yra gera. Maskviečiai apskritai yra darbštūs, energingi žmonės. Jie nepratę pasiduoti“.

Maskva per savo istoriją išgyveno daug įvairių krizių, tačiau visada iš jų išeidavo dar stipresnė ir gražesnė. Taip bus ir šį kartą. Visus sveikinu su švente! Noriu visus pasveikinti su Gegužės 1-ąja, darbo ir pavasario švente. Sena gera tradicija sudalyvauti Gegužės 1-osios eisenoje kasmet įgyja vis didesnį pagreitį“, – sveikinimo kalboje tvirtino Maskvos meras.

Eisenoje Raudonojoje aikštėje sudalyvavo ir grupelė opozicijos atstovų: į bendrą minią įsiliejo penki aktyvistai, nešę vėliavą su užrašu „Rusija – tai Europa!“. Jie taip pat nešėsi Europos Sąjungos ir Rusijos vėliavas. Policija nusprendė jų nestabdyti, informuoja grani.ru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1015)