Maždaug 15 tūkst. žmonių sekmadienį buvo susirinkę Gdanske pademonstruoti palaikymo „Solidarumo“ laisvės didvyriui Lechui Walesai, kuris dabar stengiasi atremti įtarimus, kad jis buvo apmokamas slaptas komunistų agentas.

L. Walesos šalininkai rinkosi prie Solidarumo lopšio – laivų statyklos Gdanske. Jie sako: Tautos Atminties instituto paviešinti dokumentai, kurie aptikti buvusio komunistinio vidaus reikalų ministro namuose, ir kurie esą rodo, kad L. Walesa dar prieš susikuriant solidarumui buvo komunistinio saugumo informatorius, – tai bandymas iš asmeninio keršto sugriauti jo reputaciją.

L. Walesa ir Partijos „Teisė ir teisingumas“ lyderis Jaroslawas Kaczynskis kažkada buvo bendražygiai, bet vėliau tapo nesutaikomi priešai.

L. Walesa sako prie protestuotojų prisidės vėliau.

„Walesai dar neatėjo laikas, tikėjausi, kad jie mane supažindins su tais dokumentais, bet bijo, kad įrodysiu esąs nekaltas. Dokumentuose minimi vardai, kurių niekada negirdėjau, trys popieriai jau pripažinti suklastotais. Esu tikras, kad jie visi suklastoti“, – spėjo buvęs Lenkijos prezidentas, „Solidarumo“ lyderis L. Walesa.

Akcija Gdanske surengta po to, kai tūkstančiai lenkų, skanduodami „Mes apginsim demokratiją!“ protestavo Varšuvoje. Akcijas organizuoja neseniai įsteigtas komitetas demokratijai apginti.