JAV: kruizinio lainerio „Grand Princess“ keleiviai apie koronavirusą laive sužinojo tik iš televizijos transliacijos

Tai penktadienį pranešė televizijos kanalas CNN.

Jo žiniomis, laivo kapitonas per garsiakalbį atsiprašė keleivių už tai, kad anksčiau jų neinformavo apie susirgusius 19 įgulos narių ir du keleivius. „Jūs tikriausiai girdėjote apie tai naujienų laidoje, mes atsiprašome, bet mes nebuvome iš anksto informuoti apie būsimą JAV federalinės vyriausybės pareiškimą“, - sakė kapitonas. „Mes būtume linkę pirmieji pranešti jums apie tai. Infekuoti asmenys su tyrimų rezultatais bus supažindinti, kai tik tai bus įmanoma“, - žadėjo jis.

Kompanijos-operatorės duomenimis, laineryje yra 3533 žmonės: 2422 keleiviai ir 1111 įgulos narių. Pasak M. Pence`o, iš viso laive buvo paimti 46 ėminiai, 21 testo dėl koronaviruso rezultatai buvo teigiami.

Anksčiau Amerikos žiniasklaida pranešė, kad iš Havajų į Meksiką plaukusio kruizinio laivo „Grand Princess“ įgulai buvo įsakyta grįžti į San Fransiską (Kalifornijos valstija). Toks sprendimas buvo priimtas, kai vienas iš keleivių, buvusių laineryje vasario 11-21 dienomis per kruizą į Meksiką, mirė nuo naujojo koronaviruso sukeltos ligos.

Naujojo koronaviruso Covid-19 sukelto susirgimo protrūkis buvo užfiksuotas praėjusių metų gruodžio pabaigoje Kinijos Uhano mieste, kuriame gyvena 12 milijonų žmonių. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino jį tarptautinio masto nepaprastąja situacija. Be Kinijos, infekuotųjų rasta daugiau kaip 80-yje šalių.

Kinijos valdžia iki šiol patvirtino daugiau kaip 80,6 tūkstančio užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejų, daugiau kaip 3 tūkstančiai infekuotųjų jau mirė.

Už Kinijos ribų užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė beveik 15 tūkstančių, 267 žmonės mirė.