Kaip pranešė Stavropolio krašto valstybinės užimtumo tarybos valdybos vadovė Liudmila Šaginova, duomenys rinkti keturis pastaruosius mėnesius – nuo pernai lapkričio 1 d., kai Kaukaze atsidarė Tarpregioninis išteklių centras.

Centras priima žmones iš Rusijos regionų. Daugiausiai reikia statybininkų ir žemės ūkio darbininkų. Iš esmės tai būtų pamaininis ir sezoninis darbas.

Specialistė L. Šaginova informavo, kad didžiausias nedarbas Čečėnijoje – 42,3 proc. Antroje vietoje – Ingušija su 21,4 proc. nedarbu. Mažiausias nedarbas Stavropolyje – 2 proc. Specialistės teigimu, centras jau turi bendradarbiavimo patirties su Čeliabinsku, Saratovo sritimi, Čiuvašija ir Perme.

Šiaurės Kaukazo bedarbių išskirstymas po visą Rusiją numatytas pernai rudenį patvirtintoje Šiaurės Kaukazo federalinės apskrities socialinės ir ekonominės plėtros strategijoje iki 2025 m. Į apskritį įeina Čečėnija, Ingušija, Dagestanas, Kabardos-Balkarijos respublika, Karačiajaus Čerkesijos autonominė sritis, Šiaurės Osetija ir Stavropolio kraštas.