Miesto centre žygiavę protestuotojai nešėsi raudonus gvazdikus bei raudonos ir geltonos spalvų Katalonijos vėliavas ir skandavo: „Okupacinės pajėgos - lauk!“.

„Esame čia tam, kad gintume Katalonijos institucijas“, - naujienų agentūrai AFP sakė aštuoniolikmetis Polas Moratalla.

Protestas įvyko artėjant penktadienį numatytam itin svarbiam Ispanijos Senato posėdžiui. Jo metu įstatymų leidėjai turėtų patvirtinti priemones, kuriomis centrinė šalies valdžia perimtų regiono institucijų ir finansų valdymą. To ketinama imtis reaguojant į nepripažįstamą spalio 1 dienos referendumą dėl regiono nepriklausomybės.

Ispanijos premjero Mariano Rajoy'aus konservatorių vyriausybė planuoja pasinaudoti 155-uoju šalies konstitucijos straipsniu, kad atstatydintų Katalonijos lyderį Carlesą Puigdemontą ir regiono vyriausybę. Be to, planuojama perimti Katalonijos policijos, visuomeninio transliuotojo ir parlamento kontrolę.

Šios priemonės būtų taikomas ne ilgiau nei pusmetį, kol būtų surengti pirmalaikiai rinkimai ir prisaikdintas Katalonijos parlamentas.

„Esame demokratinė šalis ir turime tai išspręsti demokratiškai. Manau, kad esame labai stipri tauta ir ši patirtis gali mus dar labiau sustiprinti, tačiau jie (Ispanijos valdžia) mums šios užduoties nė kiek nepalengvina“, - sakė penkiolikmetė moksleivė Paula Sanchez.