Specialusis patarėjas, prižiūrintis kaltinimus D. Trumpui dėl siekio sužlugdyti 2020 metų rinkimus Jackas Smithas penktadienį pateikė prašymą, kuriame ragina federalinį teisėją nustatyti apsaugos orderį, kad buvęs prezidentas negalėtų atskleisti su byla susijusių įrodomųjų detalių.

Tada teisėja Tanya Chutkan savaitgalį išleido įsakymą D. Trumpo teisininkų komandai, kad jie atsakytų į vyriausybės prašymą iki pirmadienio 17.00 val. vakaro (21.00 val. Grinvičo laiku).

Šie sparčiai besikeičiantys įvykiai sekė po to, kai D. Trumpas nepaisė teisėjo, įspėjusio jį neaptarinėti bylos su galimais liudytojais, ir po to, kai savo socialinės žiniasklaidos platformoje paskelbė tai, kas laikoma grasinimu.

„Jeigu jūs persekiosite mane, aš persekiosiu jus!“ – penktadienį D. Trumpas parašė didžiosiomis raidėmis socialiniame tinkle „Truth Social“.

D. Trumpas, kuris yra respublikonų favoritas 2024 metų prezidento rinkimuose, nepripažino savo kaltės dėl keturių kaltinimų sąmokslu sužlugdyti rinkimus – rimčiausių iš visų jam iškeltų bylų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)