Buvęs prezidentas planuoja automobilių kortežu įveikti 25 minučių kelionę nuo savo golfo aikštyno Majamyje iki federalinio teismo rūmų, kur jis, kaip tikimasi, neigs 37 kaltinimus neteisėtai laikius įslaptintus dokumentus ir trukdžius juos susigrąžinti.

Respublikonų lyderis siekia būti perrinktas, o jo ištikimi šalininkai jau teismo posėdžio išvakarėse išėjo į gatves – Majamio policija rengiasi protestams, kuriuose gali dalyvauti iki 50 tūkst. žmonių ir neatmetama smurto galimybė.

„Nieko panašaus dar nėra buvę. Tokios raganų medžioklės dar nėra buvę, – pirmadienį atvykęs į Majamį iš savo vasaros rezidencijos Naujajame Džersyje vietos konservatyviai ispanų radijo stočiai sakė D. Trumpas. – Kai pažvelgi į tai, ką jie padarė, ir kai pažvelgi į tuos nusikaltimus ir siaubingus veiksmus, kuriuos jie įvykdė, ir tada jie pradeda persekioti mane“.

Kovingai nusiteikęs milijardierius, kuriam trečiadienį sukanka 77 metai, kaltinamas sąmoningai kaupęs dešimtis aiškiai pažymėtų vyriausybės paslapčių, kurias neteisėtai išsivežė į savo pajūrio dvarą Floridoje, kai 2021 metais paliko postą, atsisakė jas grąžinti ir sąmoningai trukdė tyrėjams, siekusiems jas atgauti.

Jis taip pat kaltinamas dalijęsis JAV paslaptimis su asmenimis, kurie neturėjo leidimo dirbti su slapta informacija, o tai yra daug rimtesnė byla nei bet kuri kita, su kuria jis susidūrė anksčiau, ir kaltinimai, už kuriuos gali būti skirtos dešimtmečių ilgio laisvės atėmimo bausmės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją