„Donas (D. Trumpas jaunesnysis) savaitės pradžioje gavo teigiamą testo atsakymą ir nuo tada saviizoliavosi savo kotedže. Iki šiol jam nepasireiškė jokie seimptomai, jis laikosi visų medikų rekomenduojamų gairių dėl COVID-19“, – apie 42-ejų JAV prezidento sūnų kalbėjo jo atstovas.

D. Trumpas jaunesnysis papildė virtinę kitų su Baltaisiais rūmais susijusių žmonių, kurie užsikrėtė koronavirusu, įskaitant pati prezidentą, pirmąją ponią Melanią ir D. Trumpo jauniausią sūnų Barroną.

Anksčiau penktadienį apie užsikrėtimą koronavirusu paskelbė ir Baltųjų rūmų patarėjas ir asmeninis D. Trumpo advokatas Rudy'is Giulianis.

D. Trumpo vyriausybė ne kartą buvo kritikuota dėl savo reakcijos į pandemiją, o pats prezidentas ne kartą sumenkino koronaviruso keliamą pavojų.

Šiuo metu JAV nuo COVID-19 mirė jau daugiau nei 250 tūkst. žmonių, o šalies valdžia rekomendavo gyventojams kitą savaitę – per Padėkos dieną – likti namuose. Įprastai amerikiečiai Padėkos dieną keliauja švęsti su savo artimaisiais.

Tiesa, penktadienį daugiau vilčių užbaigti pandemiją suteikė žinia, kad farmacijos milžinė „Pfizer“ ir jos partnerė „BioNTech“ pateikė paraišką skubiai pradėti naudoti savo sukurtą vakciną nuo koronaviruso.