Didžiausių pasaulyje industrializuotų valstybių vadovų susitikimas baigėsi sumišimu, kai JAV lyderis atžariai atmetė bendrą oficialų visų viršūnių susitikimo dalyvių pranešimą, kuriame žadėta kovoti su prekybiniu protekcionizmu, ir užsipuolė Kanados ministrą pirmininką Justiną Trudeau.

Užkulisiuose valstybių lyderiai buvo suerzinti D. Trumpo šiurkščių komentarų įvairiausiomis temomis nuo prekybos iki migracijos ir terorizmo, skelbia JAV dienraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis susitikime dalyvavusiais pareigūnais iš Europos Sąjungos (ES).

JAV prezidentas užkulisiuose migraciją apibūdino kaip didžiulę Europos problemą ir pasisukęs į Japonijos ministrą pirmininką tarė: „Shinzo, savo šalyje jūs neturite tokios problemos, bet galėčiau jums atsiųsti 25 mln. meksikiečių, ir tada labai greitai paliktumei savo postą“. Tokia D. Trumpo replika sukėlė aplinkinių susierzinimą, teigia neįvardytas ES pareigūnas.

Šaltinis taip pat pažymėjo, kad, pokalbio temai pasisukus apie Iraną ir terorizmą, JAV vadovas nusitaikė į Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną: „Turėtum apie tai daug žinoti, Emmanueli, nes visi teroristai yra Paryžiuje“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)