41 metų Ivanka Trump iš pradžių buvo įtraukta į Niujorko generalinės prokurorės iškeltą bylą D. Trumpui ir dviem jo vyriausiems sūnums, tačiau galiausiai buvo išbraukta iš atsakovų sąrašo.

D. Trumpas ir jo sūnūs Donas jaunesnysis bei Erikas kaltinami daugelį metų nepagrįstai didinę „Trump Organization“ nekilnojamojo turto vertę, kad gautų palankesnes bankų paskolas ir draudimo sąlygas.

Teisėjas Arthuras Engoronas atmetė D. Trumpo advokatų bandymą panaikinti generalinės prokurorės Letitia‘os James išduotą šaukimą į teismą I. Trump, tačiau davė jai laiko iki lapkričio 1 dienos apskųsti šį sprendimą.

I. Trump dirbo savo tėvo vyresniąja patarėja Baltuosiuose rūmuose, tačiau jam baigus kadenciją, ji iš viešumos pasitraukė.

2017 metų sausį, kai tėvas tapo prezidentu, ji atsisakė turėtų pareigų „Trump Organization“ ir kartu su savo vyru Jaredu Kushneriu ėmė dirbti prezidento administracijoje.

Prieš tai I. Trump buvo „Trump Organization“ viceprezidentė ir, pasak generalinės prokuratūros, ypač artimai bendravo su vienu didžiausių grupės skolintojų „Deutsche Bank“.

77 metų D. Trumpas ir jo sūnūs taip pat turėtų duoti parodymus per Manhatane vykstantį teismo procesą.

Buvęs prezidentas nerizikuoja patekti į kalėjimą, tačiau L. James siekia 250 mln. dolerių baudų ir D. Trumpo bei jo sūnų nušalinimo nuo šeimos nekilnojamojo turto imperijos valdymo.

D. Trumpas ne kartą pasmerkė šį procesą kaip demokratų surengtą raganų medžioklę, kuria siekiama sužlugdyti jo kandidatavimą į Baltuosius rūmus 2024 metų rinkimuose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją