Specialusis patarėjas Jackas Smithas nori, kad J. Kushneris ir Ivanka Trump duotų parodymus federalinei didžiajai prisiekusiųjų žiuri apie nesėkmingas D. Trumpo pastangas išlaikyti valdžią po pralaimėtų 2020 metų rinkimų, trečiadienį pranešė laikraštis „New York Times“.

J. Smithas į teismą jau iškvietė kelis D. Trumpo administracijoje dirbusius asmenis: buvusį viceprezidentą Mike‘ą Pence‘ą, buvusį personalo vadovą Marką Meadowsą ir buvusį D. Trumpo advokatą Evaną Corcoraną.

42 metų J. Kushneris visą D. Trumpo valdymo laikotarpį ėjo miglotas pareigas Baltuosiuose rūmuose. Formaliai jis buvo įvardijamas kaip vyresnysis prezidento patarėjas ir Amerikos inovacijų biuro direktorius – šis biuras egzistavo tik ketverius D. Trumpo valdymo metus ir buvo iškart panaikintas, kai jį pakeitė Joe Bidenas.

41 metų I. Trump taip pat buvo prezidento patarėja ir vadovavo Ekonominių iniciatyvų ir verslumo biurui – šis irgi veikė tik jos tėvo kadencijos metu.

Tiek J. Kushneris, tiek I. Trump kelias valandas liudijo prieš Atstovų Rūmų sausio 6-osios tyrimo komitetą, kuris galiausiai perdavė D. Trumpą baudžiamajam persekiojimui.

Jie taip pat 2021 metų sausio 6 dieną buvo Baltuosiuose rūmuose. Ivanka ten buvo visą dieną, o J. Kushneris atvyko vėlai, grįžęs iš kelionės į Artimuosius Rytus. Abu ragino D. Trumpą perkalbėti riaušininkus.

Generalinis prokuroras Merrickas Garlandas paskyrė J. Smithą specialiuoju prokuroru sausio 6-osios byloje po to, kai D. Trumpas oficialiai paskelbė apie savo 2024 metų prezidento rinkimų kampaniją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją