77 metų respublikono, pretenduojančio į antrąją kadenciją Baltuosiuose rūmuose per rinkimus 2024 m., buvo paklausta, kaip jis reaguoja į jam keliamus federalinius ir valstijos kaltinimus. Dieną prieš tai federaliniai prokurorai prie jam pateikto kaltinimo dėl jo elgesio su slaptais dokumentais pridėjo dar tris baudžiamuosius kaltinimus.

Radijo laidų vedėjo paklaustas, ar teistumas sustabdytų jo kampaniją, D. Trumpas atšovė: „Visiškai ne. Konstitucijoje nieko nepasakyta, kad taip galėtų būti“.

D. Trumpas koneveikė „išprotėjusius radikalius kairiuosius“ ir teigė, kad net jie įsitikinę, jog tai jo nesustabdys. „Tie žmonės nesveiki. Tai, ką jie daro, yra siaubinga“, – pridūrė jis.

D. Trumpas sakė, kad ankstesni prezidentai, įskaitant Baracką Obama ir George'ą W. Bushą, taip pat „paėmė dokumentus“, piršdamas klaidingą mintį, kad ir jo pirmtakai elgėsi panašiai, kuo apkaltintas jis. D. Trumpas tvirtino nepadaręs nieko bloga.

Du kartus apkaltą išgyvenęs buvęs prezidentas pirmą kartą buvo apkaltintas slaptų dokumentų byloje praėjusį mėnesį, jis kaltinamas sukėlęs pavojų nacionaliniam saugumui, nes palikęs Baltuosius rūmus laikė namuose itin slaptą informaciją, susijusią su branduoliniais ginklais ir gynyba.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)