Praėjusią savaitę vienas Niujorko apeliacinis teismas pradinę D. Trumpui nustatyto 454 mln. JAV dolerių užstato sumą sumažino iki 175 mln. JAV dolerių ir suteikė jam dar 10 dienų įvykdyti įpareigojimą ją sumokėti.

Nustačius beveik pusės milijardo dolerių užstatą, buvo atsiradusi tikimybė, kad Niujorko valdžia priims sprendimą areštuoti D. Trumpo turtą, jei jis užstato nesumokėtų, tačiau, užstato sumą sumažinus ir, kaip buvo pranešta pirmadienį, atsiradus bendrovei, kuri tą užstatą sumokėtų, D. Trumpas galėjo lengviau atsikvėpti.

„Visiškai gerbiu apeliacinio skyriaus sprendimą ir 175 mln. JAV dolerių užstatą sumokėsiu pinigais ir obligacijomis arba vertybiniais popieriais ar kitokiomis atitinkamomis priemonėmis labai greitai, per 10 dienų“, – tuomet pareiškė D. Trumpas.

Pagalbos ranką jam ištiesė „Knight Specialty Insurance Company“ iš Kalifornijos. Apie tai, kad ji ketina sumokėti užstatą, teismas pranešė pirmadienį.

Bauda 77-erių nekilnojamojo turto magnatui, dar sykį užsitikrinusiam respublikonų partijos nominaciją prezidento rinkimuose, buvo skirta po to, kai teisėjas Arthuras Engoronas pripažino jį ir abu jo suaugusius sūnus kaltais melavus apie jo šeimos turto vertę ir tokiu būdu apgavus bankus ir draudimo bendroves.

Jie buvo kaltinami milijardais dolerių išpūtę tokio nekilnojamojo turto, kaip dangoraižis „Trump Tower“ ir kitų pastatų vertę, kad užsitikrintų palankesnes bankų paskolų ir draudimo sąlygas.

A. Engorono sprendimu, D. Trumpas turėjo sumokėti 454 mln. JAV dolerių užstatą, tačiau buvęs prezidentas šią nutartį apskundė.

D. Trumpas prokurorų taikiklyje atsidūrė dėl keleto jam inkriminuojamų nusikaltimų, tarp kurių – verslo dokumentų klastojimas, sumokant liudininkei pinigus už pažadą tylėti, bei mėginimas panaikinti 2020 m. rinkimų rezultatus, kuomet D. Trumpo pakurstyta jo rėmėjų minia šturmavo JAV Kongreso rūmus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją