„Nežinau, bet galimas dalykas, įmanoma, tikriausiai prisidėjo“, – „Fox News“ duoto interviu metu padrikai atsakė Respublikonų partijos kandidatas į prezidentus, kai jo paklausė, ar V. Putinas atsakingas už A. Navalno mirtį.

„Jis buvo jaunas vyras, vertinant statistiniu požiūriu, turėjo dar gyventi ir gyventi... Taigi, nutiko kažkas neįprasto“, – pridūrė D. Trumpas.

Europos Sąjunga (ES) ir Jungtinės Amerikos Valstijos (JAV) dėl A. Navalno mirties tiesiogiai kaltina Rusiją ir planuoja įvesti naujų sankcijų Kremliui, rašo politico.com. Vis dėlto Amerikos pirminiuose rinkimuose dominuojantis ir dabartinį prezidentą Joe Bideną populiarumu lenkiantis D. Trumpas kol kas laikosi nuosaikesnės pozicijos V. Putino, jau daugiau nei dvejus metus kariaujančio su Ukraina, atžvilgiu.

D. Trumpas taip pat ne kartą žadėjo nutraukti pagalbą Ukrainai ir priversti Kyjivą sėsti prie derybų stalo su Rusija. Tokie pareiškimai kelia nerimą tarp Ukrainos sąjungininkų Vakaruose, nuogąstaujančių, kad D. Trumpas sugrįš į Baltuosius rūmus.

Interviu metu buvęs JAV prezidentas išreiškė viltį, kad jam nereikės rinktis iš dviejų variantų: leisti V. Putinui „praryti“ Ukrainą arba siųsti ginklų Kyjivui.

„Tikiuosi, kad taip nenutiks“, – sakė jis ir vėl pakartojo, kad, jam valdant, „karas apskritai nebūtų kilęs“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją