D. Trumpas jau laimėjo pirmuosius keturis svarbiausias rinkimus, o jam sėkmingi pastarųjų metų apklausų rezultatai, panašu, suteikia neįveikiamą pranašumą laukiant po 10 dienų vyksiančio „super antradienio“, kai kandidatą į prezidentus rinks net 15 valstijų.

N. Haley buvo pažadėjusi tęsti kovą nepaisant rezultatų, tuo tarpu savo kalboje po pergalės D. Trumpas jos nė karto nepaminėjo.

„Lapkričio 5 d. būsime čia ir pažvelgsime į Joe Bideną – pažvelgsime jam tiesiai į akis, jis griauna mūsų šalį – ir pasakysime: Joe, tu atleistas. Traukis“, – valstijos sostinėje Kolumbijoje surengtame vakarėlyje pergalės proga sakė D. Trumpas, kurio žodžius lydėjo šūksniai ir plojimai.

Kokia persvara D. Trumpas laimėjo iš karto nebuvo aišku, tačiau JAV tinklai laimėtoją paskelbė praėjus kelioms sekundėms nuo rinkimų apylinkių užsidarymo, o tai rodo, kad abejonių dėl rezultato buvo nedaug.

D. Trumpas jau yra laimėjęs pirminius respublikonų rinkimus Ajovoje 30 taškų persvara ir Naujajame Hampšyre 10 taškų persvara, o dėl ginčo Nevadoje nekilnojamojo turto magnatas pirmuose oficialiuose rinkimuose konkurencijos visai neturėjo.

Pasak BBC, buvęs JAV prezidentas prieš N. Haley Pietų Karolinoje laimėjo 20 taškų persvara.

N. Haley iki 2017-ųjų, kai tapo D. Trumpo ambasadore Jungtinėse Tautose, šešerius metus buvo populiari Pietų Karolinos gubernatorė.

J. Bidenas į Pietų Karolinos valstijos rinkimų rezultatus reagavo trumpu pareiškimu, kuriame perspėjo amerikiečius dėl „Donaldo Trumpo keliamos grėsmės mūsų ateičiai, nes amerikiečiai tebekovoja su jo padaryta žala“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją