D. Trumpas viešumoje nesirodo nuo to laiko, kai paskelbta apie J. Bideno pergalę. Tviteryje jis dalijasi „Fox News“ vaizdo klipais ir skleidžia dezinformaciją apie tariamus rinkimų pažeidimus.

Maždaug pusę D. Trumpo pareiškimų „Twitter“ pažymėjo kaip galimai klaidinančius.

Savaitgalį D. Trumpas kelis kartus vyko į golfo klubą netoli Vašingtono, pirmadienį viešų renginių jis nesuplanavęs.

Šiame golfo klube jis buvo ir šeštadienį, kai buvo paskelbta, kad J. Bidenas užsitikrino pakankamai Rinkikų kolegijos narių balsų pergalei pasiekti.

D. Trumpas tviteryje buvo parašęs, kad pirmą kartą kalbės viešai. Pasak jo, suplanuotas radijo pokalbis su „Fox News“ vedėju Marku Levinu. Visgi šis interviu neįvyko.

D. Trumpo pirmadienio darbotvarkė – tuščia.


Sulaukę sveikinimų iš daugelio pasaulio šalių lyderių, J. Bidenas ir išrinktoji JAV viceprezidentė Kamala Harris paskelbė, kad nuo pirmadienio speciali patariamoji komanda juos informuos apie COVID-19 padėtį šalyje.

Tuo metu D. Trumpas ketina ateinančią savaitę pateikti virtinę skundų teismams, o jo advokatas Rudy Giulianis tikino turįs „daug sukčiavimo įrodymų“.

Vis dėlto, buvęs respublikonų prezidentas George'as W. Bushas sakė, kad „rezultatas aiškus“, ir teigė pasveikinęs J. Bideną ir K. Harris su pergale.

J. Bideno pereinamajam laikotarpiui skirtoje interneto svetainėje „BuildBackBetter.com“ išskiriami keturi jo komandos prioritetai: COVID-19 suvaldymas, ekonominis atsigavimas, rasinė lygybė ir klimato kaita.

„Suformuota komanda imsis šių iššūkių nuo pirmosios dienos“, – sakoma svetainėje. J. Bideno pirmoji diena Baltuosiuose rūmuose bus sausio 20 d., kai vyks jo inauguracija.

J. Bidenas planuoja paskelbti apie kovos su koronaviruso pandemija komandą. COVID-19 pasiglemžė 237 tūkst. amerikiečių gyvybes, o šiuo metu fiksuojamas dar vienas naujų ligos atvejų šuolis.

Išrinktasis JAV prezidentas taip pat pranešė apie planus sugrąžinti JAV į Paryžiaus klimato kaitos susitarimą ir pasirašyti dekretą, kuriuo bus atšauktas D. Trumpo įvestas kelionių draudimas daugeliui musulmoniškų šalių.

J. Bidenas taip pat pažadėjo suformuoti Ministrų Kabinetą, kuris atspindėtų JAV įvairovę, tačiau jam gali būti gana sunku sulaukti Senato pritarimo dėl kai kurių progresyvesnių pažiūrų kandidatų, jei respublikonai išlaikys persvarą jame. Galutinė Senato sudėtis bus žinoma po dviejų pakartotinių balsavimų Džordžijoje sausį.