77 metų D. Trumpas sekmadienį paskelbė netikėtą pareiškimą socialiniame tinkle „Truth Social“, pridurdamas, kad „jau viską paliudijo“ vykstančiame teismo procese prieš jį, savo sūnus Donaldą jaunesnįjį bei Ericą ir kitus „Trump Organization“ vadovus.

D. Trumpą praėjusį mėnesį apklausė prokuratūra, kuri kaltina jį ir kitus atsakovus milijardais dolerių pervertinus savo nekilnojamojo turto vertę, kad gautų palankesnes banko paskolas ir draudimo sąlygas.

Lapkričio 6 dieną D. Trumpas keturias valandas ginčijosi su prokurorais, o jo aštrūs atsakymai kartais susilaukdavo priekaištų iš teisėjo Arthuro Engorono, kuris įspėjo dabartinį respublikonų lyderį, kad „tai nėra politinis mitingas“.

Sekmadienį D. Trumpas sakė, kad jis jau „labai sėkmingai ir įtikinamai“ davė parodymus šioje byloje.

D. Trumpo nekilnojamojo turto imperijai iškilo grėsmė dėl Niujorko generalinės prokurorės Letitia‘os James iškelto civilinio ieškinio – tai vienas iš daugelio rimtų teisinių procesų, su kuriais D. Trumpas susiduria prieš kitais metais vyksiančius prezidento rinkimus.

Dar prieš prasidedant svarstymams, A. Engoronas nusprendė, kad L. James biuras jau pateikė „įtikinamų įrodymų“, jog 2014-2021 metais D. Trumpas finansiniuose dokumentuose nurodė nuo 812 mln. iki 2,2 mlrd. dolerių per didelę savo turto grynąją vertę.

Todėl teisėjas nurodė likviduoti bendroves, valdančias atitinkamą turtą, pavyzdžiui, „Trump Tower“ ir 40 Volstrito dangoraižių Manhatane – šis sprendimas dabar yra apskųstas.

Teismo procesas liečia ir kelis kitus nusikaltimus, įskaitant draudimo sukčiavimą, o finansinė bauda, kurią prašo skirti Generalinė prokuratūra, siekia 250 mln. JAV dolerių.

Skirtingai nuo kitų D. Trumpo teisinių kovų, įskaitant jam iškeltą baudžiamąją bylą, kurioje jis kaltinamas sąmokslu siekiant sužlugdyti 2020 metų rinkimus, demokratės L. James ieškinys nekelia kalėjimo rizikos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją