„Kaip žinote, kasmet jiems duodame maždaug 500 mln. dolerių, šį klausimą dar svarstysime kitą savaitę. Turime, ką apie tai pasakyti“, – spaudos konferencijos Baltuosiuose rūmuose metu sakė prezidentas. Jis pažadėjo sprendimą paskelbti „kada nors kitą savaitę“.

D. Trumpas šią savaitę užsipuolė PSO, kurios pagrindinis finansuotojas yra Vašingtonas. Organizaciją prezidentas apkaltino per dideliu prielankumu Kinijai, kur praėjusių metų pabaigoje prasidėjo dabar jau visame pasaulyje išplitusi COVID-19 epidemija.

„PSO tikrai prisidirbo. Ji daugiausia finansuojama Jungtinių Valstijų, bet dėl kažkokių priežasčių labai orientuojasi į Kiniją. Mes tai gerai išnagrinėsime“, – kiek anksčiau šią savaitę tviterio paskyroje rašė jis.

D. Trumpas PSO apkaltino ir tuo, kad ši nesugebėjo laiku priimti perspėjimo apie koronaviruso plitimą iš Taivano.

Taivano viceprezidentas Chen Chien-Jenas teigė, kad gruodžio 31 d. šalis perspėjusi PSO dėl viruso žmogaus žmogui perdavimo. Kinija, kuri Taivaną laiko savo teritorijos dalimi, PSO ir kitoms tarptautinėms bendruomenėms darė spaudimą, kad šios neleistų Taivanui įgyti visapusiško narystės statuso.

PSO neigia sulaukusi išankstinio perspėjimo iš Taivano apie COVID-19 sukeliančio viruso žmogaus žmogui perdavimą.