„Vakar man paskambino Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas. Jis padėkojo mūsų šaliai už RF perduotus CŽA (Centrinės žvalgybos agentūros) duomenis. Ši informacija padėjo užkirsti kelią dideliam teroro aktui Sankt Peterburge. Ten galėjo žūti labai daug žmonių, galbūt – tūkstančiai žmonių“, – pareiškė JAV lyderis, pristatydamas šalies nacionalinio saugumo strategiją.

„Jiems pavyko sulaikyti tuos teroristus prieš jiems pereinant prie veiksmų. Niekas nežuvo, ir tai yra gerai. Būtent taip mums ir reikia dirbti“, – pridūrė jis.

„Sieksime rasti tokio bendradarbiavimo galimybę, tačiau ginsime savo interesus ir savo šalį taip aktyviai, kaip niekada anksčiau“, – perspėjo D. Trumpas.

Sekmadienį Baltieji rūmai citavo JAV ir Rusijos prezidentų pokalbį, jog teroro akto šiaurės vakariniame Sankt Peterburgo mieste sužlugdymas su CŽA pagalba yra puikus pavyzdys, kaip abiejų valstybių bendradarbiavimas atneša teigiamų rezultatų.

Pasak Baltųjų rūmų, per pokalbį telefonu su V. Putinu JAV lyderis „pabrėžė, kad (JAV ir Rusijos) žvalgybos tarnybų bendradarbiavimas yra svarbus pergalei prieš teroristus, kad ir kur šie būtų“.

„Dviejų šalių lyderiai sutiko, kad tai yra teigiamų rezultatų, kurių galima pasiekti abiem šalims dirbant drauge, pavyzdys“, – sakoma pranešime.

Rusijos prezidentas taip pat „padėkojo ir pasveikino Centrinės žvalgybos agentūros (CŽA) direktorių Mike'ą Pompeo ir jo valdybą“, pranešė Vašingtonas.

Pasikalbėjęs su V. Putinu, JAV prezidentas paskambino M. Pompeo, „kad pasveikintų jį ir jo talentingą komandą bei visą žvalgybos bendruomenę dėl sėkmingai įvykdyto darbo“, sakoma Baltųjų rūmų pranešime.