Australų milijardierius tada informacija apie povandeninius laivus pasidalijo su kitais asmenimis. Vykdant tyrimą prieš D. Trumpą, jis buvo apklaustas prokuratūros.

D. Trumpui šiuo metu tenka kovoti keliuose teisiniuose frontuose. Respublikonas, be kita ko, kaltinamas savo privačiose patalpose neteisėtai laikęs dokumentus su labai jautria informacija iš prezidentavimo metų.

Remiantis kaltinamuoju raštu, tarp jų buvo slaptų dokumentų apie JAV branduolinius pajėgumus.

Federalinis tyrimų biuras (FTB) 2022 m. rugpjūtį Mar-a-Lage atliko kratą ir čia konfiskavo įvairios slaptos medžiagos. Birželį Majamyje pristačius kaltinimus, D. Trumpas pareiškė esąs nekaltas. Tai buvo pirmieji kaltinimai D. Trumpui federaliniu lygiu. Procesas turėtų prasidėti 2024 m. gegužės 20 d.

Australų milijardieriaus pavardės šios bylos kaltinamajame rašte nėra. Anot „The New York Times“, D. Trumpas jam slaptų dokumentų nerodė, tačiau apie jų turinį kalbėjo. Konkrečiai buvęs prezidentas esą kalbėjo, kiek branduolinių užtaisų yra povandeniniuose laivuose ir kiek arti povandeniniai laivai nepastebėti gali priartėti prie Rusijos laivų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją