Dabar 60-metis J. Rosenas yra Transporto departamento darbo vadovas, atsakingas už šio departamento saugumo ir technologijų prioritetų įgyvendinimą. Į Transporto departamentą jis atėjo 2017 metais.

2006–2009 metais jis buvo Baltųjų rūmų vadybos ir biudžeto biuro vyriausiasis teisininkas ir aukšto rango patarėjas politikos klausimais. Jis taip pat dėstė Džordžtauno universiteto Teisės centre.

J. Rosenas yra dirbęs teisės firmoje „Kirkland & Ellis LLP“, kurioje dirbo ir naujasis generalinis prokuroras Williamas Barras . J. Rosenas šioje firmoje dirbo beveik 30 metų, įvairiuose vadovų postuose, tarp jų kompanijos Vašingtono biuro vieno iš vadovų poste, sakė jis per jo paskyrimo svarstymą Senate 2017-ųjų kovą.

„Su savo išskirtinės teisinės ir vadovaujamos patirties metais jis yra puikus pasirinkimas į generalinio prokuroro pavaduotojo Rodo Rosensteino, kuris daug metų atsidavęs dirbo Teisingumo departamentui, vietą“, – sakoma W. Barro pareiškime.

R. Rosensteinas iš savo posto turi pasitraukti kovo viduryje. Jo išėjimo tikimasi nuo praėjusios savaitės, kai generaliniu prokuroru buvo patvirtintas W. Barras.

Generalinio prokuroro pavaduotoju R. Rosensteinas dirbo beveik dvejus metus, o nauji generaliniai prokurorai paprastai pasirenka savo pavaduotojus. W. Barras savo aplinkos žmonėms sakė, kad užimdamas naują postą nori savo savo paties pavaduotojo.

2017 metų gegužės 1 dieną R. Rosensteinas netikėtai pavedė specialiajam prokurorui Robertui Muelleriui vadovauti nepriklausomam tyrimui, kuriuo siekiama išsiaiškinti, ar D. Trumpo rinkimų kampanijos štabas buvo susimokęs su Maskva prieš 2016-aisiais įvykusius prezidento rinkimus.

Tokį sprendimą R. Rosensteinas priėmė penkios dienos po to, kai D. Trumpas, supykęs dėl planų pradėti tyrimą, atleido tuometį Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorių Jamesą Comey.

Nuo to laiko R. Rosensteinui teko atremti didžiulį spaudimą, daromą prezidento ir Kongreso respublikonų, reikalaujančių apriboti tyrimą.

R. Rosensteinas prižiūrėjo R. Muellerio darbą, nes tuometis generalinis prokuroras Jeffas Sessionsas nuo šio tyrimo nusišalino, kadangi per 2016 metų kampaniją pats palaikė ryšius su Rusijos pareigūnais.

Dabar R. Muellerio tyrimą kontroliuoja W. Barras.

J. Rosenas iš Virdžinijos yra baigęs Harvardo teisės mokyklą. Jis yra vedęs, turi tris suaugusius vaikus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)