Buvęs prezidentas padavė ieškinį prieš M. Coheną balandžio mėnesį JAV apygardos teismui Floridoje, siekdamas prisiteisti 500 mln. dolerių dėl tariamai pažeistos advokato ir kliento privilegijos bei konfidencialios sutarties.

D. Trumpo advokatas sakė, kad ketvirtadienį teismui pateiktame pareiškime buvęs prezidentas „savanoriškai atsiėmė“ ieškinį.

M. Cohenas įrašuose socialinėje platformoje „X“, anksčiau vadintoje „Twitter“, pabrėžė, kad D. Trumpas nusprendė nutraukti bylą likus kelioms dienoms iki planuojamo buvusio prezidento liudijimo. „Kaip ir sakiau nuo pat pradžių, ši byla buvo ne kas kita, kaip atsakomoji bauginimo taktika“, – sakė M. Cohenas.

M. Cohenas yra tikėtinas liudytojas baudžiamojoje byloje, iškeltoje buvusiam prezidentui Niujorke dėl tariamai rinkimų išvakarėse sumokėtų pinigų pornografinių filmų žvaigždei Stormy Daniels, kad ji tylėtų. D. Trumpui pateikti 34 baudžiamieji kaltinimai dėl verslo įrašų klastojimo, susijusio su šiuo mokėjimu. Jis teisme neprisipažino kaltas.

M. Cohenas teigia pasirūpinęs, kad S. Daniels būtų sumokėta 130 tūkst. JAV dolerių mainais už tylėjimą apie susitikimą su D. Trumpu, jos teigimu, įvykusį 2006 metais.

2018 m. M. Cohenas buvo nuteistas trejiems metams nelaisvės už įvairius nusikaltimus, įskaitant mokėjimo už tylėjimą atvejį ir mokesčių slėpimą, tačiau po kiek daugiau nei metų buvo paleistas ir likusią bausmės dalį atliko namuose.

Dabar jau atsiimtame ieškinyje D. Trumpas kaltino M. Coheną „skleidžiant melą“ apie jį ir tvirtino patyręs „didžiulę žalą reputacijai“.

Pinigų už tylą byla yra tik vienas iš kelių teisinių mūšių, kuriuos tenka kovoti D. Trumpui, siekiančiam per rinkimus 2024 m. sugrįžti į Baltuosius rūmus.

2024 m. kovą jis bus teisiamas Vašingtone už sąmokslą panaikinti 2020 m. rinkimų rezultatus, o 2024 m. gegužę Floridoje - dėl kaltinimų netinkamu itin slaptų vyriausybės dokumentų tvarkymu. D. Trumpui taip pat gresia valstybiniai kaltinimai Džordžijoje, kur prokurorai teigia, kad jis neteisėtai siekė savo naudai pakeisti 2020 m. rinkimų šioje pietinėje valstijoje rezultatus.

Šiuo metu D. Trumpas ir du jo vyriausieji sūnūs teisiami Niujorke, jie kaltinami padidinę savo nekilnojamojo turto vertę, kad gautų palankesnes banko paskolas ir draudimo sąlygas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją