„Laivas „USNC Comfort“... šeštadienį bus pasiųstas į Niujorką“, – per ketvirtadienį Baltuosiuose rūmuose surengtą spaudos konferenciją sakė D. Trumpas.

„Ketinu vykti ten – pasiųsiu bučinį atsisveikinimui. Tai yra Virdžinijoje, kaip žinote, ir aš būsiu ten. Mes mojuosime kartu, nes, kaip įtariu, žiniasklaida mus lydės“, – pridūrė prezidentas.

Pasak D. Trumpo, laivas į Niujorką turėtų atplaukti pirmadienį.

Planuojama, kad „Comfort“ bus naudojamas koronavirusu neužsikrėtusiems pacientams gydyti ir tokiu būdu sumažinti miesto ligoninėms tenkantį krūvį.

Anksčiau Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo ir Niujorko miesto meras Billas de Blasio perspėjo, kad miesto ligoninės greitai bus perpildytos koronavirusu užsikrėtusių pacientų.

Anksčiau ketvirtadienį buvo paskelbta, kad Jungtinėse Valstijose užfiksuota daugiausiai pasaulyje koronaviruso SARS-CoV-2 sukeltos ūminės kvėpavimo takų ligos atvejų.

Johnso Hopkinso universiteto naujausi duomenys rodo, kad iš viso liga COVID-19 iki šiol užsikrėtė beveik 86 tūkst. amerikiečių, o daugiau kaip 1,1 tūkst. jų mirė. Šalis, turinti 330 mln. gyventojų, pagal bendrą sergančiųjų skaičių dabar aplenkė Kiniją ir Italiją.

Nuolat atnaujinama universiteto statistika rodo, Italijoje anksti penktadienį buvo 80 589 užsikrėtimo atvejai, o Kinijoje – 81 782.

Jungtinių Valstijų karinės jūrų pajėgos kitą savo laivą ligoninę – „USNC Mercy“ – pasiųs į Los Andželą.