D. Trumpas, kuris beveik neabejotinai taps respublikonų kandidatu į prezidentus šį lapkritį, pažadėjo užginčyti teisėjo Arthuro Engorono sprendimą.

Teismo nutartimi jam ir jo sūnums taip pat uždrausta vykdyti verslą Niujorke: D. Trumpui – trejus metus, o jo sūnums – dvejus.

Kartu su iki teismo priskaičiuotomis 9 proc. palūkanomis, D. Trumpas privalo sumokėti 454 156 783,05 JAV dolerio, teigiama Niujorko Aukščiausiajam Teismui pateiktame apeliaciniame skunde, o palūkanos bus skaičiuojamos tol, kol bus sumokėta visa suma.

Pateikta apeliacija reiškia, kad byla ir jos keliama didelė finansinė našta tęsis iki pat prezidento rinkimų kampanijos ir galbūt po lapkričio balsavimo.

D. Trumpas, kuriam keturiose baudžiamosiose bylose taip pat pareikštas 91 kaltinimo punktas, pasinaudojo savo teisinėmis problemomis, kad pakurstytų šalininkus ir pasmerktų savo galimą varžovą, JAV prezidentą Joe Bideną, teigdamas, kad šios bylos yra „tik būdas pakenkti man per rinkimus“.

A. Engoronas vasario 16 dienos sprendime nurodė, kad finansiškai triuškinančios baudos yra pateisinamos dėl Trumpų elgesio.

„Jų visiškas atgailos ir sąžinės graužaties nebuvimas yra beveik patologinis“, – savo griežtoje nutartyje sakė A. Engoronas apie D. Trumpą ir du jo sūnus, kurie taip pat buvo atsakovai šioje byloje.

„Prezidentas Donaldas J. Trumpas, Donaldas Trumpas jaunesnysis, Ericas Trumpas, Allenas Weisselbergas... teikia apeliaciją Apeliaciniam skyriui“, – rašoma pateiktame skunde.

Būtent būdamas nekilnojamojo turto plėtotoju ir verslininku Niujorke D. Trumpas susikūrė savo viešą įvaizdį, kuriuo pasinaudojo kaip tramplinu į pramogų industriją ir galiausiai į prezidento postą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją