Pasak policijos, auka buvo pastumta ant bėgių per muštynes pirmadienį su kažkokiu pamišėliu Manhatano metropoliteno stotyje. Pašokęs ant kojų vyras dar mėgino užšokti ant platformos, bet nespėjo, - traukinys mirtinai partrenkė jį, stebint miniai žmonių.

Vienas iš tų stebėtojų buvo laikraščiui "New York Post" dirbęs neetatinis fotografas, spėjęs padaryti kelias nuotraukas; viena jų atsidūrė pirmajame antradienio numerio puslapyje su antrašte: "Nustumtas ant bėgių šis vyras tuoj mirs".

Apie šį įvykį laikraštis savo vaizdo pranešime paskui mėgino paaiškinti, kad minima nuotrauka ir dar dvi kituose leidinio puslapiuose atsirado netyčia, kai fotografas mėgino gelbėti nelaimingąjį.

"Nebūdamas fiziškai stiprus, kad galėtų pakelti auką, fotografas darė ką galėjo - bėgo ir foto aparato blykste mėgino perspėti traukinio mašinistą, kad sustabdytų traukinį", - sakoma pranešime.

Skaitytojai tuoj užsipuolė šį fotografą ir laikraščio leidėjus ir apkaltino juos beširdišku požiūriu į šią kruviną tragediją.

"Na, na! Laiko pakako padaryti kelis kadrus. Kodėl jis jam nepadėjo? Kiek kadrų jis padarė? 3-4 kadrus. Ir niekas nepadėjo. Nė vienas", - komentavo laikraščio "New York Post" tinklalapyje Josephas Monte.

Policija nurodė, jog asmuo, kuris nustūmė auką ant bėgių priešais atvažiuojantį traukinį, tebeieškomas.