Tokius duomenis skelbia Europos statistikos biuras „Eurostat“. Per metus prašančiųjų prieglobsčio Europoje beveik padvigubėjo: palyginti su 2014 m. antruoju ketvirčiu, prieglobsčio prašė 85 proc. daugiau žmonių.

Nustatyta, kad trečdalis atvykėlių – iš Sirijos ir Afganistano. Pirmą kartą ES prieglobsčio paprašę pabėgeliai dažniausiai yra sirai (21 proc. arba 44 tūkst., antrojo ketvirčio duomenimis). Dažniausiai jie yra registruojami Vokietijoje, Vengrijoje, Austrijoje ir Švedijoje.

Antra pagal gausumą prieglobsčio prašanti pabėgėlių grupė – afganistaniečiai. Šiemet antrą ketvirtį jų kreipėsi 27 tūkst., arba 13 proc. visų pagalbos prašytojų. Daugiau nei pusė jų užregistruota Vengrijoje.

Kitos prieglobsčio prašytojų grupės mažesnės, tai – albanai (8 proc.), Irakiečiai (6 proc.), išvykusieji iš Kosovo (5 proc.), Eritrėjos ir Pakistano (po 4 proc.), Nigerijos ir Ukrainos (po 3 proc.).

Po 2 proc. atvykusiųjų prieglobsčio prašytojų yra iš Somalio, Serbijos ir Rusijos.

Likusieji 27 proc. - iš įvairių kitų valstybių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)