Ch.Manning kaltinama turėjusi žurnalą „Vanity Fair“ su translytės buvusios atletės Caitlyn Jenner nuotrauka ant viršelio, tūbelę dantų pastos, kurios galiojimas buvo pasibaigęs, taip pat kitais pažeidimais.

Jos advokatas Chase'as Strangio, Amerikos pilietinių teisių sąjungos narys, savo pranešime spaudai nurodė, kad Ch.Manning buvo pripažinta kalta dėl visų tų pažeidimų po keturias valandas trukusio drausmės tarybos posėdžio, per kurį karė neturėjo jokio teisinio gynėjo.

Ch.Manning buvo skirta 21 dienų drausminė nuobauda, įskaitant teisės lankyti sporto salę, biblioteką ir pasivaikščiojimų apribojimus. Griežčiausia bausmė, kuri galėjo būti jai skirta, – įkalinimas vienutėje neribotam laikui.

Ch.Strangio sakė, kad visuomenės palaikymas padėjo apsaugoti Ch.Manning nuo uždarymo vienutėje. Antradienį JAV armijai buvo įteikta 100 tūkst. žmonių pasirašyta peticija, kurią inicijavo skaitmeninės laisvės organizacija „Fight for the Future“ ir kiti judėjimai.

Naujausias drausmės tarybos sprendimas gali tapti nepalankia aplinkybe bet kokiuose būsimuose svarstymuose dėl Ch.Manning paleidimo pirma laiko arba malonės suteikimo, taip pat gali įstrigti sprendimas dėl nuteistosios kalinimo sąlygų sušvelninimą, pažymėjo Ch.Strangio.

Buvęs žvalgybos analitikas Bradley Manningas 2013 metais buvo nuteistas už šnipinėjimą ir kitus nusikaltimus, kai nutekino tinklalapiui „WikiLeaks“ daugiau negu 700 tūkst. įslaptintų dokumentų, kai dirbo Irake.

Lytį pakeitęs buvęs armijos eilinis dabar kalinamas Fort Levenvorto kariniame kalėjime dėl karinių pranešimų, diplomatinių depešų ir vaizdo įrašų iš karo veiksmų zonos nutekinimo vyriausybių paslaptis viešinančiam tinklalapiui 2010 metais.