Marcy Borders artimieji apie jos mirtį paskelbė pirmadienį „Facebook“ pranešime.

M.Borders per tas atakas buvo 28 metų ir buvo tik mėnesiu anksčiau įsidarbinusi banko „Bank of America“ biure, kuris veikė viename iš išpuolių taikiniais tapusių „Bokštų dvynių“.

Kai vienas iš tų dangoraižių sugriuvo, M.Borders prisiglaudė kaimyniniame biurų pastate, kur naujienų agentūros AFP fotografas Stanas Honda ją nufotografavo nuo galvos iki kojų padengtą storu dulkių sluoksniu.

Nuotraukoje, pramintoje „Dulkėta moteris“ (The Dust Lady) matoma sielvarto apimta afroamerikietė, stovinti koridoriuje, apgaubta dulkių debesies, per kurį skverbėsi baugiai geltona šviesa.

„Negaliu patikėti, kad mano sesers nebėra“, – jos brolis Michaelas Bordersas rašė „Facebook“, prašydamas žmones melstis už velionę.

Po tų atakų M.Borders apėmė dešimtmetį trukus depresija; ji gausiai vartojo narkotikus ir alkoholį, bet po kelerių metų sugebėjo atsitiesti.

Ji neteko darbo „Bank of America“, kur ignoravo kelis pasiūlymus perkelti ją į kitas pareigas.

Moteris didžiąją dalį laiko leisdavo užsidariusi savo dviejų kambarių bute viename iš neturtingesnių kvartalų Bejone – Naujojo Džersio miegamajame rajone, netoli nuo tilto, jungiančio su Manhatanu.