Rusijos televizijos reportažuose matėsi iš statinio, kuriame taip pat veikė pirtis, boulingo klubas ir kino teatras, virstančius tirštus dūmus. Gaisras prekybos centre Kemerove, esančiame maždaug už 3 000 km į rytus nuo Maskvos, įsiplieskė sekmadienio popietę, kai prekybos centre buvo daug žmonių. Pirmadienį ugniagesiai paskelbė, kad gaisras jau užgesintas.

Televizija „Rossija 24“, remdamasis gaisro padarinių likvidavimo štabo duomenimis, pirmadienio rytą paskelbė, kad šios tragedijos aukų skaičius išaugo iki 48 žmonių. Anksčiau buvo skelbta apie 37 žuvusiuosius.

Operatyvinis štabas nurodė, kad tebeieškoma 16 žmonių. Pasak gelbėtojų, jie gali būti kino salėse, kuriose įgriuvo perdangos.

Taip pat pranešama apie 84 sužeistus žmones.

Pagal preliminarius duomenis, gaisras prasidėjo 14 val. vietos (ir Lietuvos) laiku vienoje iš kino salių. Liepsnos nuniokojo daugiau kaip tūkstantį kvadratinių metrų, nurodė naujienų agentūros.

Kol kas neaišku, kokia buvo šio gaisro priežastis. Pasak tyrėjų, ugnis galėjo įsiplieksti dėl netvarkingos elektros instaliacijos vienoje kino salėje.

„Kino teatro dviejose salėse įgriuvo stogas“, – sakoma Tyrimų komiteto pranešime.

Iš degančio komplekso buvo evakuota apie 120 žmonių, sakė gelbėtojai.

„Šio prekybos centro keliuose aukštuose sekmadienį dieną buvo daug žmonių. Niekas tiksliai nežino, kiek žmonių buvo viduje, kai prasidėjo gaisras“, – sakoma Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos vietos valdybos pareigūno Aleksandro Jeremejevo pranešime.

Į nelaimės vietą pasiųsta apie 300 ugniagesių ir gelbėtojų. Liepsnos buvo suvaldytos apie 20 val. 30 min., nurodė Nepaprastųjų situacijų ministerijos pareigūnai.

Kaip praneša „RIA Novosti“, nepaprastųjų situacijų ministras Vladimiras Pučkovas išvyko į Kemerovą.

Kemerovo srities Treščevsko gyvenvietės pirmojoje mokykloje buvo pranešta apie jos moksleivių žūtį per gaisrą Kemerovo prekybos centre.

„Visi vaikai žuvo. Mes dabar tai sužinojome. Su jais buvo mokytoja ir keli suaugusieji. Tikslaus skaičiaus pasakyti negaliu. Mes patys ką tik apie tai sužinojome“, – mokyklos atstovą cituoja RIA „Novosti“.

Nepaprastųjų situacijų ministerija kol kas šitos informacijos nepatvirtino.

Nepaprastųjų situacijų likvidavimo operatyvinio štabo atstovas pranešė, kad gelbėtojai rado žuvusiųjų kūnus vienoje iš sudegusio prekybos centro kino salių.

„Gaisro vietoje kino salės teritorijoje buvo rasta dar vienuolikos žuvusiųjų kūnai. Tokiu būdu patvirtinta 48 žmonių žūtis“, – sakė operatyvinio štabo atstovas televizijos kanalo „Rossija 24“ eteryje.

Просто ад pic.twitter.com/AHoSSluBbL
— Dasha (@DashaOy) March 25, 2018

Vienas šaltinis nelaimės padarinių likvidavimo štabe sakė, kad gelbėtojai rado mažiausiai 55 žmonių palaikus.

„Toliau ardomi griuvėsiai 3-ame ir 4-ame aukšte. Rasti 55 žuvusiųjų kūnai“, - nurodė jis.

Kemerovo ligoninėse šiuo metu tebėra 12 sužeistųjų, dar 36 asmenys išleisti gydytis ambulatoriškai.

Daugiau kaip 10 žmonių tebeieškoma.