Normanas Tebbitas, premjero Davido Camerono Konservatorių partijos narys Lordų Rūmuose dar pajuokavo, jog jis galėtų susituokti su savo sūnumi, kad nereikėtų mokėti paveldėjimo mokesčio.

N. Tebbito komentarai pasirodė tuo metu, kai parlamente karštai ginčijamasi dėl tos pačios lyties asmenų santuokos legalizavimo, kuriam nepritaria daugelis D. Camerono konservatorių parlamente.

„Aš pasakiau pažįstamam ministrui: ar jūs apie tai pagalvojote? Nes jūs ir įpėdinystės įstatymą rengiate“, - sakė 82-ejų N. Tebbitas žurnalui „The Big Issue“.

„Jei mes turėsime karalienę, kuri yra lesbiete, ir ji susituoks su kita moterimi bei panorės turėti vaiką, tada kažkas dovanos spermos, o ji pagimdys vaiką - ar šis vaikas bus sosto įpėdinis?“ - dėstė N. Tebbitas.

„Vienas mano kolega sako: mes turime padaryti tos pačios lyties asmenų santuoką prieinamą visiems“, - tęsė jis. - Tada man parūps paveldėjimo mokestis, nes galbūt man bus leista susituokti su savo sūnumi. Kodėl gi ne? Kodėl negalėtų mama vesti savo dukros? Kodėl negalėtų dvi pagyvenusios kartu gyvenančios seserys vesti viena kitą?“

Šie N. Tebbito, ministro torių premjerės Margaret Thatcher vyriausybėje devintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje, komentarai sukėlė pašaipų bangą socialiniame tinkle „Twitter“.

Tačiau tai taip pat rodo, kad tos pačios lyties santuokos įstatymo laukia nepritarimas, svarstant Lordų Rūmuose .