Ketvirtadienio vakarą VST pranešė gegužės 24 dieną iškėlusi baudžiamąją bylą dėl įtariamo pinigų plovimo stambiu mastu ir vengimo pateikti informaciją apie turtą ir kitas dideles pajamas valstybės pareigūno deklaracijoje.

Šios bylos procesiniai veiksmai vyko 18 objektų, įskaitant Valstybinės policijos pastatus.

Du sulaikyti asmenys vėliau buvo paleisti. Vienas iš jų laikomas įtariamuoju, jam taikoma kardomoji priemonė, nesusijusi su laisvės apribojimu, o informacijos apie kito asmens statusą VST nepateikia.

Gegužės 25-ąją Valstybinės policijos ryšių su visuomene skyrius pranešė, kad sulaikyti du policijos darbuotojai, jų darbo vietose atliktos kratos.

Valstybinės policijos vadovas Armandas Rukas naujienų agentūrai BNS patvirtino, kad tarp šių sulaikytų asmenų buvo policijos Žiemgalos regioninės valdybos kriminalinės policijos biuro vadovas A. Sozinovas, bet oficialios informacijos apie A. Sozinovo statusą ar jam taikomas kardomąsias priemones nebuvo.

A. Rukas taip pat nekomentavo, kokį postą policijoje užima kitas VST sulaikytas pareigūnas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)