Žurnalas „Time“ trečiadienį „Metų žmogaus“ titulą paskyrė V. Zelenskiui ir „Ukrainos dvasiai“ už šalies pasipriešinimą Rusijos invazijos akivaizdoje.

„Time“ redakcija teigė, kad šį titulą skyrė už sugebėjimą įrodyti, kad drąsa gali būti tokia pat užkrečiama, kaip baimė, už žmonių ir valstybių subūrimą siekiant tikslo apginti laisvę ir už pasauliui duotą priminimą apie demokratijos ir taikos trapumą.

Pasak žurnalo, šių metų pasirinkimas buvo bene akivaizdžiausias pastarojo meto istorijoje. „Time“ pažymi, kad V. Zelenskis karo prieš jo šalį akivaizdoje sutelkė pasaulį taip, kaip nebuvo regėta kelis dešimtmečius. Leidinio teigimu, Ukrainos prezidento pradėta informacinė ataka pakeitė geopolitinę sistemą ir davė pradžią per visą pasaulį nuvilnijusiai veiksmų bangai.

Kalbėdamas apie Ukrainos dvasią, „Time“ nurodė, kad ją įkūnijo nesuskaičiuojamas kiekis žmonių šios šalies viduje ir už jos ribų. Daugelis kovėsi karo veiksmų užkulisiuose, pavyzdžiui, vienas žymiausių Ukrainos virtuvės šefų Jevgenas Klopotenka, kuris pirmosiomis invazijos savaitėmis Lvive pabėgėliams patiekdavo po daugiau kaip tūkstantį nemokamų maisto porcijų, taip pat medikė Julija Pajevska, apsiaustame Mariupolyje dieną ir naktį gydžiusi sužeistus civilius.

„Time“ 2022 metų žmogaus titulą dar svarstė skirti Kinijos prezidentui Xi Jinpingui, JAV politikei Liz Cheney ir milijardierei filantropei MacKenzie Scott. Leidinys šią tradiciją tęsia nuo 1927 m.

Anksčiau šią savaitę V. Zelenskį 2022 metų žmogumi paskelbė ir britų laikraštis „Financial Times“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)