„Vladimirai Vladimirovičiau, ką jūs padarėte su žmonėmis. Kol jūs vadovaujate, mes neturime jokios vilties. Baikite tą specialiąją karinę operaciją, sėskite prie derybų stalo. Kokia dar, velniai rautų, denacifikacija ir demilitarizacija? Jūs patys suprantate, ką kalbate? Kiekvieną kartą, kai ištariate tuos žodžius, žūsta žmonės. Leiskite jiems ramiai gyventi! Arba pats eikite į frontą ir žūkite“.

Tai įrašas iš „Telegram“ kanalo „Put damoj“ (liet. „Kelias namo). Kanalą administruoja mobilizuotų rusų motinos ir žmonos. Jos reikalauja grąžinti jų vyrus namo. Organizuoja susirinkimus ir mitingus, nevynioja žodžių į vatą. Neslepia nei savo vardų, nei pavardžių. Rusijoje taip grubiai viešojoje erdvėje kalbėtis su valdžia nepriimta. Ypač su Vladimiru Putinu. Įprastai už tokių pareiškimų slepiasi griežta bausmė. Pavyzdžiui, kalėjimas. Kaip ten bebūtų, panašu, kad moterų tai nebegąsdina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)