Elektroninė ataka įvyko trečiadienį vakare, ministrui Grantui Shappsui grįžtant iš Lenkijos, kur jis stebėjo NATO pratybas, pranešė dienraštis „The Times“.

JK vyriausybės atstovas spaudai sakė, kad lėktuvas „patyrė trumpalaikį GPS signalo slopinimą, kai buvo skrendama pro Kaliningradą“ virš Baltijos jūros, maždaug už 1 200 kilometrų į vakarus nuo Maskvos.

„Grėsmė orlaivio saugumui dėl to neiškilo, o praskrendant pro Kaliningradą, kuris, savaime suprantama, yra Rusijos teritorija, neretai sutrinka orlaivių GPS signalai“, – pridūrė vyriausybės atstovas.

„The Times“, kurio reporterių skrido tuo pačiu lėktuvu, pranešė, kad GPS signalas buvo slopinamas maždaug 30 minučių.

Dingo mobilusis interneto ryšys, o orlaiviui orientuotis teko alternatyviais būdais, pridūrė dienraštis.

G. Shappsas buvo išvykęs stebėti, kaip šimtai karių dalyvauja pratybose „Nepalaužiamas gynėjas“ (Steadfast Defender) – didžiausiose JAV vadovaujamo karinio aljanso surengtose pratybose nuo Šaltojo karo laikų.

JK yra viena iš didžiausių Ukrainos rėmėjų jau trečius metus besitęsiančioje pastarosios kovoje su rusų okupantais, 2022 m. vasarį pradėjusiais plataus masto invaziją kaimyninėje šalyje.

Londonas Ukrainai jau yra skyręs daugiau nei 7 mlrd. svarų karinės paramos ir apmokęs dešimtis tūkstančių ukrainiečių karių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją