Apie tai praneša newsru.com, remdamasis „The Times“ informacija.

Leidinio duomenimis, vienas iš amerikiečių jūrų pėstininkus priimsiančių laivų bus Karališkojo karinio jūrų laivyno lėktuvnešis „Ocean“. Tai vienintelis laivas, gebantis priimti amerikiečių karius, ginkluotus daugialypės paskirties orlaiviais su pasukamais sraigtais „MV22 Osprey“. Iš viso laive bazuosis 150 amerikiečių ir britų karių su trimis orlaiviais „Osprey“.

Kaip rašoma leidinyje, amerikiečiams tenka kliautis sąjungininkų laivais, nes jų pačių pajėgos šiuo metu sutelktos Artimuosiuose Rytuose. Dėl šios priežasties JAV neturi galimybės laikyti nuolatinių greitojo reagavimo būrių Europoje.

15-as JAV jūrų pėstininkų ekspedicinis korpusas, kuris įprastai bazuojasi Viduržemio jūroje, dabar palaiko amerikiečių karius Irake.

Amerikiečių jūrų pėstininkus priims ir italų lėktuvnešis „Cavour“. Būtent jame vyks saugios sąveikos su europiečių sąjungininkais bandymai – lėktuvnešiai „Orsey“ kelia padidintus reikalavimus laivų deniams.

Be to, amerikiečių kariai atvyks ir į Ispanijos, Prancūzijos ir Olandijos laivus.

„Visos šios šalys turi lėktuvnešius, kuriuos gali naudoti greitojo reagavimo pajėgos su orlaiviais „Orsey“, – pareiškė generolas Normanas Coolingas.

Pirmieji jūrų pėstininkai atvyks į Europą rugsėjį dalyvauti karinėse pratybose „Trident Juncture“, kurios vyks Italijoje, Ispanijoje ir Portugalijoje.

Tai bus didžiausi NATO kariniai mokymai per pastaruosius 10 metų, kuriuose dalyvaus daugiau nei 25 tūkst. karių.

Primename, kad anksčiau buvo pranešama, jog JAV planuoja didinti savo karinių oro pajėgų skaičių Europoje didėjant įtampai santykiuose su Rusija. JAV gali dislokuoti Europoje penktos kartos naikintuvų „F-22“. Taip pat paaiškėjo, kad JAV ketina siųsti į Baltijos šalis ir Rytų Europą sunkiosios karinės technikos.