Iš pradžių visi buvo sužavėti vyro pastangomis padėti sūnui ir dosniai aukojo sunkiai sergančiam vaikinui – buvo surinkta net 55 tūkst. svarų (227 tūkst. Lt), už šiuo pinigus ligonis keliavo į Kiniją, kur jam buvo taikomas gydymas kamieninėmis ląstelėmis.

Dabar trijų vaikų tėvas J. Emmsas kaltinamas pavogęs tūkstančius svarų iš sūnaus fondo, kurie buvo po likę po nesėkmingo gydymo. Fondo sąskaitoje vyras paliko viso labo 1 tūkst. 300 svarų (5374 Lt) – šių pinigų nepakako net vaikino laidotuvėms. Michaelis mirė praeitais metais būdamas vos 24-erių.

J. Emmsas įtikino Michaelio močiutę Anne Brandon, kuri buvo viena iš keturių asmenų, galinčių išrašyti labdaros fondo čekius, duoti jam pinigų.

Moteris sakė, jog jos būtų paprašyta išrašyti du čekius, nes J. Emmsas neva norėjo savo sergančiam sūnui nupirkti atostogas Amerikoje.

„Vienas čekis turėjo būti 3 tūkst. svarų (12 tūkst. 402 Lt), atostogoms, o kitas – 300 svarų (1240 Lt), draudimui“, - teisme sakė moteris.

Moteris išrašė čekius kelionių agentūrai „Travelcare“ ir juos pasirašė, tačiau konkrečios sumos nenurodė, nes buvęs žentas esą nežinojo tikslios sumos.

Vėliau vyras viename čekyje įrašė 16 tūkst. 500 svarų (68 tūkst. 214 Lt) sumą. A. Brandon teisme sakė akimirką suabejojusi savo sprendimu ir paprašiusi čekius grąžinti, tačiau buvo per vėlu. Iš sąskaitos minėtoji suma jau buvo dingusi.

Tuo metu, kai J. Emmsas apvogė savo sūnų, jis turėjo 15 tūkst. svarų (62 tūkst. Lt) verslo skolų. Kaip tik tuo metu jis išsiskyrė su žmona Theresa.

Teismo procesas tęsiasi.