Puolusio politiko advokatai sakė, kad apskųs teismo sprendimą.

"Pono Strausso-Kahno gynyba yra tikra, kad jis galiausiai bus išteisintas dėl šių absurdiškų kaltinimų sąvadavimu, kurie jam buvo pateikti", - sakoma advokatų pareiškime.

Ši nesėkmė D.Straussą-Kahną ištiko savaitė po to, kai jis sudarė finansinį susitarimą su lytine prievarta jį kaltinusia Niujorko viešbučio kambarine. Jos kaltinimai privertė D.Straussą-Kahną atsistatydinti iš TVF vadovo posto ir sužlugdė jo viltis tapti Prancūzijos prezidentu.

Susitarimo detalės neskelbiamos, bet teisės ekspertai sako, kad D.Straussas-Kahnas turėjo sumokėti kelis milijonus dolerių kambarinei Nafissatou Diallo, kuri teigia, kad jis nuogas puolė ant jos ir privertė atlikti oralinį aktą.

Prancūzijoje tiriama byla dėl sąvadavimo, kuri čia vadinama "Carlton" reikalu", sukasi aplink įtarimus, kad verslo lyderiai ir policijos pareigūnai šalies šiaurėje esančiame Lilyje turėjo tinklą, kuris tiekė merginas sekso vakarėliams. Kai kurie tų vakarėlių, kaip teigiama, vyko Lilio viešbutyje "Carlton".

Tarp kitų bylos kaltinamųjų yra policijos komisaras Jeanas-Christophe'as Lagarde'as ir Rene Kojferis, buvęs "Carlton" viešųjų ryšių darbuotojas.