Atsakomybė dėl išpuolio, anot jos, tenka džihadistų grupuotei „Chorasano provincijos Islamo valstybė“ (ISPK). K. Harris kalbėjo apie teroristinį aktą ir „tragediją“.

Po teroristinio išpuolio koncertų salėje „Crocus City Hall“ netoli Maskvos žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 137. Tai sekmadienį pranešė Valstybinis tyrimų komitetas, kuriuo remiasi naujienų agentūra TASS.

Įtariamieji dėl išpuolio „Crocus City Hall“ salėje buvo atvežti į Rusijos tyrimų komiteto būstinę Maskvoje. Komiteto išplatintame filmuotoje medžiagoje matyti, kaip Rusijos valdžios pareigūnai, apsirengę kamufliažiniais rūbais, sugriebia ir stumia į pastatą mažiausiai tris vyrus, kuriems, kaip matyti iš nuotraukų, užrištos akys. Filmuota medžiaga pasirodė po to, kai vakar Rusijos žiniasklaida išplatino vaizdo įrašus, kuriuose neva matyti, kaip prievarta sulaikomi ir apklausiami įtariamieji ant kelio Brianske.

„Moscow Times“ pranešė, kad Rusijos Dūmos narys iš okupuoto Krymo Michailas Šeremetas paskelbė, jog ketina inicijuoti klausimą dėl mirties bausmės teroristams. Taip pat apie tokį užmojį paskelbė Rusijos prezidento Vladimiro Putino partijos „Vieningoji Rusija“ narys Viktorijas Vodolackis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)